Steklarna Hrastnik IP storitve, d. o. o.


Steklarna Hrastnik IP je bila ustanovljena leta 2016 kot hčerinska družba Steklarne Hrastnik, podjetja z več kot 150-letno tradicijo izdelovanja steklenih izdelkov. Konec leta 2016 je imelo podjetje 87 zaposlenih, od tega 47 invalidov.

Sledijo načelom socialne ekonomije in z implementacijo inkluzivnega zaposlovanja predstavljajo enega izmed sodobnih konceptov zaposlovanja invalidov. V svoje poslovanje vključujejo gospodarsko in človeško vrednost zaposlenih invalidov, zato s kreativnimi in inovativnimi ukrepi, prilagoditvami delovnih mest, razvijanjem posameznikovih veščin ter z rabo različnih spodbud, ki jih zagotavlja sodobna družba, gospodarno uporabljajo delovne in ustvarjalne zmožnosti invalidov ter jih kot enakovredne partnerje vključujejo v celotno poslovanje podjetja. Z raznovrstnimi dejavnostmi omogočajo zaposlovanje invalidov na različnih delovnih mestih v podjetju in tudi širše – poleg že obstoječih dejavnosti načrtujejo nove, ki se bodo izvajale v lokalnem okolju. S širokim naborom delovnih mest omogočajo večje upoštevanje kompetenc in poklicnih prizadevanj invalidov ter krepijo njihov prispevek pri uspešnem poslovanju podjetja. Z razpršitvijo dejavnosti invalidom omogočajo raznovrstne zaposlitvene priložnosti, s tem pa njihovo vključenost v družbo in dvig kakovosti življenja. Pri oblikovanju in prilagoditvah ustreznih delovnih mest, usposabljanju in nudenju psihosocialne podpore sodelujejo s strokovnjaki s področja poklicne rehabilitacije in zaposlovanja invalidov. Vsi ukrepi so umeščeni v vsakodnevno delo in vodijo h krepitvi dostojanstva invalidov in razvoju humane organizacijske kulture.
ZIZRS - Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji

Linhartova 51
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 34 50
E-pošta: zizrs@siol.net
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke