I Z V E D B A
OSNOVNEGA STROKOVNEGA IZOBRAŽEVANJA STROKOVNIH DELAVCEVIN STROKOVNIH
SODELAVCEV V ZAPOSLITVENIH CENTRIH

Novi pravilnik o zaposlitvenih centrih v 7. členu določa, da morajo vsi strokovni delavci, strokovni sodelavci in poslovodni delavci opraviti tudi osnovno strokovno izobraževanje iz Programa izobraževanja strokovnih delavcev v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih (UL RS štev. 8/2018).*
Program izobraževanja strokovnih delavcev v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih obsega tri (3) dnevno izobraževanje po modulih A, B, C in D, izvedenih v treh enodnevnih seminarjih. Skupaj program izobraževanja obsega 18 ur osnovnega strokovnega izobraževanja za strokovne delavce in sodelavce, ki delajo z oziroma za invalide.

Za izvedbo strokovnega izobraževanja strokovnih delavcev in strokovnih sodelavcev v zaposlitvenih centrih je skladno z novim pravilnikom o zaposlitvenih centrih, ter v dogovoru z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ), Zavodom zaposlitvenih centrov in ZIZRS, pripravljen poseben koledar za zaposlitvene centre, ki omogoča vsakemu strokovnemu delavcu in strokovnemu sodelavcu več terminov za možnost udeležbe na tridnevnem izobraževanju (v nekaterih mesecih tudi po dva termina).

Izvedba programa strokovnega izobraževanja za zaposlitvene centre je predvidena v obdobju od sredine oktobra 2018 do junija 2019, skupaj v do 12 terminih. Udeleženci izobraževanja bodo tako imeli več možnosti za odločitev o terminu udeležbe na izobraževanju. Program izobraževanja bo v celoti (vsi štirje moduli iz programa) organizirani skupaj v istem tednu in to zaporedoma v torek, sredo in četrtek. V posameznem mesecu bo program izveden vsaj enkrat. Lokacija izobraževanja pa bo različna, izmenoma enkrat v Ljubljani in naslednjič v Mariboru.

Posameznega enodnevnega strokovnega izobraževanja se naj bi glede na metode in način izvedbe izobraževanja udeležilo okoli 30 do 40 udeležencev, najmanj pa vsaj 20 udeležencev.

Vsi udeleženci bodo po udeležbi na izobraževanju prejeli skupno potrdilo o opravljenem tri dnevnem (navedeni trije datumi) osnovnem strokovnem izobraževanju iz Programa izobraževanja za strokovne delavce v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih (dokazilo za MDDSZ).

Preverjanje znanja udeležencev strokovnega izobraževanja bo organizirano v letu 2019. Za izvedbo kvalitetnega spremljanja strokovnega izobraževanja in preverjanja bo ZIZRS pripravil pisno gradivo v obliki priročnika.
ZIZRS bo vsako leto enkrat poročal MDDSZ o izvedenem strokovnem izobraževanju in udeležencih po zaposlitvenih centrih (v letu 2018 in 2019).
Okvirni koledar strokovnega izobraževanja strokovnih delavcev, strokovnih sodelavcev in poslovodnih oseb v zaposlitvenih centrih v letu 2018 in 2019 je v prilogi.

* Poslovodne osebe, strokovni delavci in strokovni sodelavci v zaposlitvenem centru opravijo tudi osnovno strokovno izobraževanje iz Programa izobraževanja strokovnih delavcev v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih in dokazila o udeležbi posredujejo ministrstvu.
Poslovodne osebe, vsi strokovni delavci in strokovni sodelavci zaposleni v zaposlitvenem centru opravijo izobraževanje iz prejšnjega odstavka najpozneje v enem letu od sklenitve pogodbe o zaposlitvi.
ZIZRS - Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji

Dunajska cesta 5
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 34 50
E-pošta: zizrs@siol.net
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke