DNEVI POKLICNE IN ZAPOSLITVENE REHABILITACIJE 2019


Spoštovani!


Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS – Soča in Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji organiziramo 18. tradicionalne Dneve poklicne in zaposlitvene rehabilitacije – REHA dneve, ki bodo 24. in 25. septembra 2019 v Kongresnem centru Portus (Hotel Slovenija), v Portorožu.

Glavna tema REHA dnevov 2019 bo DOSTOPNOST ZAVSE – SPREMINJAJMO STALIŠČA DO ZAPOSLOVANJA INVALIDOV.

Na izobraževalnih dnevih bomo izpostavili predvsem pomen enakih možnosti pri zaposlovanju invalidov ter problematiko diskriminacije pri zaposlovanju invalidov, ki pa je odvisna predvsem od dostopa do informacij in grajenega okolja. Letošnjo vsebino izobraževalnih dnevov smo povezali s
kampanjo, ki jo izvajamo v okviru projekta ZaVse/4ALL ter je namenjena zmanjševanju pomembnega problema, ki se kaže v družbi na področju enakih možnosti in diskriminacije ranljivih skupin. Za izboljšanje ozaveščenosti o pomenu enakopravnosti in krepitvi enakosti, razumevanja in preprečevanja
diskriminacije ter o možnostih varstva pred diskriminacijo bodo izpeljane različne aktivnosti.

Prvi del programa REHA dnevov bo namenjen vabljenim domačim in tujim predavateljem, ki bodo predstavili trenutne usmeritve pri spodbujanju enakih možnosti in preprečevanju diskriminacije. Poudarek bo tudi na podpornem zaposlovanju invalidov s primeri dobrih praks iz Belgije.

Drugi del programa REHA dnevov bo namenjen predstavitvi dobrih praks pri zaposlovanju invalidov v običajnem delovnem okolju. Izpostavljene bodo predvsem tiste prakse, s katerimi je moč doseči boljšo ozaveščenost okolja pri ustvarjanju novih in prilagojenih zaposlitev invalidov na običajnem trgu dela
(uporaba novih metod in tehnik, razvoj kariere, digitalizacija pri podpornem zaposlovanju ipd.).

V okviru izobraževalnih dnevov bomo tudi letos podelili letne nagrade delodajalcem za dobro prakso pri zaposlovanju invalidov na podlagi javnega natečaja. Prejemnikom bodo podeljene listine INVALIDOM PRIJAZNO PODJETJE. Listino podeljuje minister, pristojen za invalidsko varstvo.

Izobraževalni dnevi so namenjeni strokovnjakom, ki delamo na področju zaposlitvene in poklicne rehabilitacije Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, Zavoda pokojninskega in invalidskega zavarovanja Slovenije, Združenja izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji, predstavnikom invalidskih podjetij in zaposlitvenih centrov ter predstavnikom zainteresiranih delodajalcev, reprezentativnih združenj delodajalcev in reprezentativnih invalidskih organizacij ter strokovnim delavcem, ki v različnih okoljih delujejo na področju ravnanja z invalidnostjo na delovnem mestu.

V pričakovanju vaše udeležbe vas lepo pozdravljamo.

Za organizacijski odbor:
Karl Destovnik
ZIZRS - Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji

Linhartova 51
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 34 50
E-pošta: zizrs@siol.net
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke