SPOŠTOVANE IN SPOŠTOVANI!


SPOŠTOVANE IN SPOŠTOVANI!
Vabimo vas na enodnevni seminar iz Koledarja ZIZRS za izvedbo izobraževanj za strokovne delavce s področja zaposlitvene rehabilitacije v letu 2019. Seminar predstavlja eno od možnosti obveznega izobraževanja za vse strokovne delavce v organizaciji ZIZRS.

Tema enodnevnega seminarja je: »SPECIFIČNE METODE DELOVNEGA IN SOCIALNEGA VKLJUČEVANJA PRESTOPNIKOV S PRIDRUŽENIMI TEŽAVAMI V DUŠEVNEM ZDRAVJU (ODVISNOSTI)«.

Glede na dejstvo, da se v program zaposlitvene rehabilitacije vključuje vse več oseb, ki prihajajo po prestani zaporni kazni, bomo izvajalci zaposltvene rehabiltiaicje vstopali v programe integracije prestopnikov, ki jih bo izvajala probacijska služba, ki v praksi vključuje izvajanje aktivnosti za odvračanje od kaznivih dejanj ter sistematični nadzor z namenom uspešne integracije v skupnost, katere osnova je vključitev v delo. V Sloveniji je probacijo in posebno službo, upravo za probacijo (UPRO), uveljavil Zakon o probaciji, ki je uradno stopil v veljavo 1.4.2018.

V prvem delu izobraževanja se bodo udeleženci spoznali s kazensko pravosodnim sistemom, s poudarkom na probacijski službi. V osrednjem delu bomo govorili o načinu razumevanja potreb žrtev in storilcev kaznivih dejanj ter ocenjevanju in obvladovanju tveganj. Izobraževanje bomo zaključili s pomembnostjo vloge posameznika, družine in skupnosti v odnosu do kazensko pravosodnega sistema.

Enodnevni seminar bo v četrtek, 28. novembra 2019 v Ljubljani v prostorih Emonaefekta d.o.o., Stegne 21c.

Enodnevni seminar bo potekal skupaj 6 pedagoških ur. Program seminarja je v prilogi.

Prijava in odjava udeležbe


Prijava na udeležbo je možna preko spletne prijavnice (klik) najkasneje do 25. november 2019. Odjava udeležbe se posreduje po elektronski pošti na naslov: zizrs@siol.net najkasneje tri dni pred dogodkom.

Kotizacija in plačilo


Kotizacija za posameznega udeleženca je 100,00 € (brez DDV). Za udeležence iz članice ZIZRS pa 80,00 € (brez DDV). Kotizacijo nakažite na transakcijski račun 03134-1000328103, odprt pri SKB Banki d.d. Cena vključuje udeležbo, strokovno gradivo ter napitke v odmorih.
Udeležba na izobraževanju šteje kot strokovno izobraževanje strokovnih delavcev po 2. točki 9. člena Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (UL RS, št. 87/11).
Zato vas vljudno vabimo, da omogočite udeležbo vašim strokovnim delavcev.

VABLJENI!

ZIZRS - Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji

Linhartova 51
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 34 50
E-pošta: zizrs@siol.net
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke