Priznanja dr. Zdravka Neumana za leto 2022


ZIZRS od leta 2013 na podlagi posebnega pravilnika o priznanjih na področju zaposlitvene rehabilitacije/poklicne rehabilitacije in vsakoletnega razpisa podeljuje priznanja dr. Zdravka Neumana kot najvišja priznanja za dolgoletno delo in dosežke na področju zaposlitvene rehabilitacije/poklicne rehabilitacije.

Priznanja ZIZRS so poimenovana po prof. dr. Zdravku Neumanu, človeku, ki je pustil v poklicni rehabilitaciji neizbrisano sled. Zdravko Neuman je vzor pedagoga in sodelavca, ki je doumel, da je naše delo enkratno in neponovljivo pri skrbi za osebno rast naših uporabnikov storitev zaposlitvene rehabilitacije/poklicne rehabilitacije – to je invalidov oziroma oseb, ki bodo ta status dobile. Njegova razmišljanja in delo sta prestali preizkus časa.

Priznanja ZIZRS se podeljuje posameznikom, ki so celo življenjsko pot ali pa večino od njihove delovne kariere namenili delu z in za invalide. Pri vseh gre za izjemno delo pri uresničevanju tega poslanstva ter dolgoletno vztrajanje pri strokovni rasti in nesebičnem prispevku dograjevanju sistema zaposlitvene rehabilitacije/poklicne rehabilitacije.


V skladu z razpisom za priznanja ZIZRS za leto 2022 so priznanja dr. Zdravka Neumana za leto 2022 prejele naslednje posameznice:

1. Za življenjsko delo na področju zaposlitvene/poklicne rehabilitacije:

  • Metka Teržan, dr. med. spec. medicine dela, prometa in športa (Dispanzer za medicino dela, prometa in športa v Škofji Loki ter predsednica rehabilitacijske komisije I. stopnje na Zavod RS za zaposlovanje).

2. Za posebno uspešno delo pri organizaciji zaposlitvene/poklicne rehabilitacije:

  • Tanja Kek, univ. dipl. socialna delavka (BIC Ljubljana),
  • Manja Smisl Čufar, univ. dipl. socialna delavka (Zavod RS za zaposlovanje Kranj).

Priznanji dr. Zdravka Neumana sta podelila mag. Ana Petrovič, predsednica komisije ZIZRS za priznanja in Karl Destovnik, predsednik skupščine ZIZRS.


ZIZRS - Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji

Dunajska cesta 5
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 34 50
E-pošta: zizrs@siol.net
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke