Skladno s 5. členom Pravilnika o priznanjih na področju zaposlitvene/poklicne rehabilitacije komisija za priznanja Združenja izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju ZIZRS)  objavlja letni razpis za priznanja ZIZRS v naslednjem besedilu:


RAZPIS ZA PRIZNANJA ZIZRS ZA LETO 2022


V skladu s pravilnikom ZIZRS o priznanjih na področju zaposlitvene/poklicne rehabilitacije objavljamo razpis za podelitev najvišjih priznanj na področju zaposlitvene/poklicne rehabilitacije za leto 2022. Priznanje se imenuje po prof. dr. Zdravku Neumanu, ki je pomembno prispeval k razvoju področja poklicne in zaposlitvene rehabilitacije.

V letu 2022 bo ZIZRS podelilo eno (1)  priznanje posameznikom za življenjsko delo in dve (2) priznanji posameznikom za uspešno delo.

Priznanja dr. Zdravka Neumana prejmejo strokovni delavci za življenjsko delo oziroma nadpovprečne rezultate pri dolgoletnem delu.

Priznanja dr. Zdravka Neumana za uspešno delo prejmejo:
  • strokovni delavci za posebno uspešno delo pri organizaciji zaposlitvene rehabilitacije, za razvoj zaposlitveno rehabilitacijske teorije in prakse, raziskovalno delo in za pedagoško delo na področju edukacije kadrov;
  • ter sodelavci z drugih strokovnih področij, ki so s svojim delom pomembno vplivali na razvoj zaposlitvene rehabilitacije oziroma teorije in prakse ter so s svojim uspešnim delom izjemno prispevali k izboljšanju sistema skrbi za invalide in osebe s posebnimi potrebami v Sloveniji.

Predlog za podelitev priznanja mora vsebovati:
  • osnovne splošne podatke o kandidatki ali kandidatu,
  • opis uspehov in dosežkov oziroma strokovnega dela,
  • dokazila.

Kandidate za priznanje ZIZRS lahko predlagajo zaposleni na področju zaposlitvene rehabilitacije oziroma vodstva članic ZIZRS.

Vabimo vas, da predloge za podelitev priznanj ZIZRS, pošljete s priporočeno pošto najpozneje do 31. avgusta 2022 na naslov: Pisarna ZIZRS, Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana.
Upoštevani bodo samo pravilno  izpolnjeni in pravočasno prispeli predlogi.

O podelitvi priznanj dr. Zdravka Neumana, bo na podlagi izbora med prispelimi predlogi, odločila komisija za priznanja ZIZRS.

Podelitev priznanj bo na REHA dnevih 2022, ki bodo potekali od 27. do 28. septembra 2022 v Portorožu.


V Ljubljani,  20. 6. 2022

Karl Destovnik
Predsednik skupščine ZIZRS
ZIZRS - Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji

Linhartova 51
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 34 50
E-pošta: zizrs@siol.net
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke