Razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela
(v nadaljevanju PREHOD MLADIH) je projekt, katerega cilj je reševanje problematike visokega deleža nezaposlenih oseb iz skupine mladih s posebnimi potrebami in pomoč pri njihovem prehodu iz šole na trg dela.

Projekt PREHOD MLADIH izvaja nacionalno projektno partnerstvo, ki ga sestavljajo Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji kot koordinator projekta in 14 izvajalcev programa zaposlitvene rehabilitacije kot projektni partnerji.

Projekt PREHOD MLADIH se bo izvajal med letoma 2018 in 2021 na območju celotne Slovenije in predvideva vključitev 2100 mladih s posebnimi potrebami, pri čemer se za mladega šteje oseba, mlajša od 29 let.

Namen projekta PREHOD MLADIH je s celostnim pristopom in sistematičnimi projektnimi vsebinami vplivati na večjo socialno vključenost mladih s posebnimi potrebami ter prispevati k oblikovanju enotnega podpornega okolja kot vmesnika med šolo in trgom dela za opolnomočen vstop ciljne skupine na trg dela.

Ključni cilji projekta PREHOD MLADIH so: pridobivanje kompetenc mladih s posebnimi potrebami, njihova čimprejšnja aktivacija in približevanje trgu dela ter ozaveščanje in motiviranje delodajalcev za zaposlovanje mladih s posebnimi potrebami. 

Projekt PREHOD MLADIH sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (www.eu-skladi.si).

Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji opravlja naloge koordinatorja projekta PREHOD MLADIH. Za splošne informacije o projektu nam lahko pišete na navedena elektronska naslova ali pokličete na spodnje telefonske številke.

E-pošta:
  • tatjana.dolinsek@prehodmladih.si
  • maja.zovko-stele@prehodmladih.si
  • mojca.arh@prehodmladih.si

Telefon:
  • 01 280 34 53 (projektna pisarna Združenja izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji)
  • 064 262 501 (mag. Tatjana Dolinšek, koordinatorica projekta)
  • 064 262 502 (mag. Maja Zovko Stele, koordinatorica projekta)
  • 040 348 500 (Mojca Arh, koordinatorica projekta) 

Več informacij lahko dobite tudi na spletni strani projekta PREHOD MLADIH www.prehodmladih.si.Podpis pogodb za projekt PREHOD MLADIH


 
ZIZRS - Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji

Dunajska cesta 5
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 34 50
E-pošta: zizrs@siol.net
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke